Taalcursus Spaans - Onderwijs

Gepubliceerd nov. 09, 22
6 min read

Cursus Spaans Beginners

Deze methode behandelt verschillende thema’s die gerelateerd zijn aan deze wereldtaal. Spaans 3e jaar (A2) Nadat je 2 jaar Spaans hebt gevolgd bij de VUN staat nu het 3e jaar voor de deur. Heb je in het verleden al een cursus Spaans gedaan en wil je deze prachtige taal weer oppakken, dan ben je natuurlijk van harte welkom.

Spaanse TaalschoolCursus Spaans Leren Voor Beginners

Voor deze cursus dient u een behoorlijke kennis van de Spaanse taal te hebben. We spreken voornamelijk Spaans. Instromen is uiteraard mogelijk na overleg met onze docente. In deze lessen werken wij met de methode Con Gusto 2. Spaans Gevorderen/ Conversatie (B1/B2) Bij deze cursus ligt de nadruk op conversatie.

Cursus Spaans Voor Beginners

Ik durf te beweren dat er in Nederland geen leukere talenschool is voor het leren van het Spaans, dan Molinos de Viento. Fantastische docenten die zeer afwisselende lessen geven. Na de zomer begin ik al aan denk ik de vijfde cursus. Niet, omdat mijn Spaans nog niet goed genoeg zou zijn, maar omdat ik het daar zo leuk vind.

Spaans, het is een prachtige taal die wereldwijd wordt gesproken - Spaanse les - El Abanico. Logisch dat jij dat ook wilt! Er kan best veel tijd zitten in het leren van een nieuwe taal. Inmiddels ben ik 31, woon ik alweer zeven jaar in Spanje en kan ik zeggen dat ik vloeiend Spaans spreek. Ik heb gesprekken met wildvreemde Spaanse mensen, spreek Spaans op het werk en heb een Spaanse vriend, waar ik op z’n tijd zelfs mee kan discussiëren.

Spaans Voor Beginners Rotterdam

Dit is natuurlijk allemaal niet vanzelf gegaan en daarom vertel ik je in dit artikel hoe ik vloeiend in deze taal ben geworden en geef ik je tips om dit zelf ook te bereiken! Als 17-jarige had ik nooit een duidelijk idee van welke studie ik moest kiezen toen het einde van de middelbare school eraan kwam.

Daarom koos ik voor ‘Spaanse Taal en Cultuur’ aan de Universiteit Utrecht. Nu moet ik erbij vertellen dat ik vroeger echt heel erg verlegen was en absoluut niet in het openbaar durfde te praten. Lekker handig dus als je een vreemde taal wilt leren, not. De studie maakte ik in drie jaar af.

Spaanse Taalschool

Eindstand: ik beheerste de grammatica best prima, maar of ik nu echt Spaans kon spreken, nee. Dit werd nog minder, toen ik na de universiteit ging werken bij de gemeente Amsterdam, waar Spaans totaal niets mee te maken had. Als een universitaire studie me niet vloeiend Spaans laat spreken, wat dan wel? Een taal leer je pas écht als je deze in de praktijk gaat gebruiken, Het leren van de grammatica en het hebben van een bepaalde woordenschat is natuurlijk wel een must.

Er zijn tal van apps voor op je telefoon, waarbij je al aardig wat dingen kunt leren. Neem bijvoorbeeld Duolingo of Babel. Heel handig om wat werkwoorden en vocabulaire mee op te doen. Aangeraden wordt altijd in je vrije tijd veel Spaanse boekjes en tijdschriften te lezen en films te kijken.

Supergoed Spaans Leren Spreken Makkelijk En Snel

Ik denk dat het heel persoonlijk is of dit je helpt of niet. Zelf heb ik nooit heel veel Spaanse boeken gelezen of films gezien. Zeker in het begin had ik er geen geduld voor constant het woordenboek erbij te pakken en van films werd ik juist ontmoedigd. Op de Spaanse televisie wordt ontzettend snel gesproken.

Maar nogmaals, het is voor iedereen een persoonlijke voorkeur en er zijn heel veel mensen die het wél een hele fijne manier vinden om snel Spaans te leren. De volgende stap in het leren van een taal is een Spaanse taalcursus. Om de basis onder de knie te krijgen, zul je in het begin ouderwets moeten stampen, woordjes leren en oefenen.

Cursus Spaans Voor Gevorderde Beginners

Je leert er kortom sneller Spaans mee. In Nederland kun je leuke taalcursussen doen en er zit vast wel een taalschool bij jou in de buurt. Zelf heb ik gekozen voor een taalcursus in Spanje. Ik had 3 jaar gewerkt in Nederland en bleef altijd rondlopen met de gedachte dat ik iets had gemist door tijdens mijn studie niet naar het buitenland te gaan.

Uiteindelijk werd de grootste ‘wat als’ de ‘wat als ik het niet doe en spijt krijg’. Ik koos in 2015 voor een taalcursus van drie maanden bij taalschool Don Quijote. De reden daarvoor was vooral omdat ik natuurlijk geen woord Spaans meer sprak door het drie jaar lang niet gebruikt te hebben.

Beginnerscursus Spaans Voor Volwassen

Het beste wat ik ooit heb gedaan! De cursus van Don Quijote in Valencia was fantastisch. Ik leerde er zoveel mensen kennen, kwam voor het eerst écht in contact kwam met het Spaanse leven en mijn zelfvertrouwen kreeg best wel een kleine boost. Iedere nieuwe leerling doet bij aankomst een niveautest.

Opnieuw ging ik door alle grammatica heen, leerde nieuwe dingen en woorden én, het belangrijkste van alles, ik had de tijd van m’n leven. Wonen in het buitenland, heel veel nieuwe mensen leren kennen en kennis maken met alles wat je niet gewend bent. Als je dit gaat doen, let er dan wel op dat je ook Spaanse mensen ontmoet en niet in de bubbel van buitenlandse studenten blijft zitten.

Thuisstudie Spaans Voor Beginners - Vergelijk Opleidingen

De manier waarop, is voor iedereen anders. Voor mij was het heel eng maar ook heel erg nodig. Het gebeurde op twee manieren. Spaanse les . Ik kreeg via via een baantje op een kantoor, waar ik in het Spaans(!) de telefoon moest opnemen. Geloof me, de meest brute én efficiënte manier om vloeiender te worden in een vreemde taal.

Bezoek taaluitwisselingen! Je hebt ze in Nederland ook. Het bestaat uit evenementen of meetings in een hele ontspannen sfeer, waarbij je kunt kletsen met native speakers. In Spanje heten dit ‘intercambio’. De gedachte kan misschien wat eng zijn. In het begin dacht ik dat je binnenkomt in een bar met Spanjaarden, die jou allemaal vast wel stom vinden, omdat jij zo slecht Spaans spreekt.

Cursus Spaans Voor Beginners

De mensen zijn er om je te helpen en je leert ze ook nog eens kennen (Spaans voor beginners Rotterdam - el-abanico.nl). Daarnaast kun jij ook vast wel iets voor hen betekenen. Misschien willen ze hun Engels wel verbeteren. Zo praat je een tijdje Engels en dan weer Spaans. Je zult merken dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit en dat er totaal geen rede is voor schaamte.

Spaans Leren? Volg Een Cursus! - TaalcursussenS Werelds Beste Manier Om Spaans Te Leren

Dit is trouwens ook een leuke plek voor gezellige livemuziek. Tijdens deze intercambio’s ben ik eindelijk de drempel over gegaan en kon ik voorzichtig zeggen dat ik vloeiend Spaans sprak. Spaanse taalcursus. Voor mij dé manier om snel Spaans te leren. Dit werd natuurlijk nóg beter toen ik mijn vriend leerde kennen.

Spaanse Taal Leren
Spaanse taal leren

Spaanse taalschool

Spaanse taalschool

Spaanse taalcursus

Spaanse taal leren

Goede gesprekken voeren, lol hebben en ruzie maken, het kan nu verbaal allemaal - Spaanse taal leren - El Abanico. Ik geef je nog een paar andere tips om snel Spaans te leren. Spaanse taal leren. Oefening baart kunst! Dat je vloeiend een taal spreekt, wil natuurlijk niet zeggen dat je compleet foutloos bent. Als je eens wist hoeveel voor de hand liggende grammaticafoutjes ik maak…Het gaat er meer om dat jij je comfortabel voelt met een vreemde taal en dat je niet constant hoeft na te denken over wat je zegt.

Meer van Onderwijzers

Navigation

Home

Latest Posts

Online Cursus Spaans Voor Beginners

Published Dec 01, 22
6 min read

Buitenlandstage

Published Nov 29, 22
6 min read

Cursus Spaans - Creatief Centrum

Published Nov 29, 22
6 min read